Kindertandarts

U kunt bij ons terecht voor Kindertandarts

Wij hebben een kindertandarts in dienst die gespecialiseerd is in kindertandheelkunde (pedodontologie). Voor kinderen kan het spannend zijn om naar de tandarts te gaan, vooral als er eerdere negatieve ervaringen zijn geweest of als er sprake is van andere achterliggende zaken. Onze kindertandarts is getraind om kinderen in alle gevallen een goede tandartsbehandeling te geven.

De kindertandarts is geschikt voor kinderen die extreem bang zijn, veel gaatjes hebben maar nog te jong zijn om uitgebreid behandeld te worden, gedragsproblemen hebben, een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben, of een chronische en/of acute medische problematiek hebben. De kindertandarts heeft expertise in de mondgezondheid van baby’s, kinderen en adolescenten en kan een goede inschatting maken van het gedrag van een kind.

Een gewone tandarts, medisch specialist of huisarts kan doorverwijzen naar de kindertandarts. De kindertandarts neemt de behandeling tijdelijk over. Wanneer het kind oud genoeg is of over de ergste angst heen is, kan het weer naar een gewone tandarts gaan.

De kindertandarts weet precies hoe ze bepaalde situaties aan moet pakken en hoe ze kinderen gerust kan stellen, zelfs als het kind protesteert. Om elke situatie goed in te kunnen schatten, hebben we zoveel mogelijk achtergrondinformatie nodig, zoals de eerdere tandheelkundige en medische ervaringen van het kind en het algemene gedrag. Op basis van deze informatie en de conditie van het gebit, kunnen we een passend behandelplan opstellen. We leggen dit plan duidelijk en begrijpelijk uit aan het kind, voordat we starten met de behandeling.

Geduld en vertrouwen zijn de belangrijkste pijlers tussen het kind en de kindertandarts. De behandeling wordt stap voor stap uitgevoerd, aangepast aan het tempo dat goed is voor je kind en volgens het afgesproken behandelplan. De taken die we uitvoeren zijn vergelijkbaar met die van een reguliere tandartsbehandeling, maar we nemen extra tijd voor het wennen aan de tandarts en de omgeving van de praktijk, de behandelkamer en de instrumenten die we gebruiken. We beginnen met eenvoudige handelingen zoals het maken van foto’s, het polijsten van het gebit en/of een fluoridebehandeling. Tijdens de behandeling kan afleiding helpen, of kan het kind zelf kiezen wat we als eerste doen. Aan het einde van de behandeling bespreken we de plannen voor de volgende keer.

Maak een afspraak met onze kindertandarts

Neem gerust contact met ons op voor vragen of om een afspraak te maken en de kindertandarts te leren kennen.

Contactgegevens

Openingstijden

Kindertandarts

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

nl_NL