Parodontologie

U kunt bij ons terecht voor Parodontologie

Parodontologie is een specialisatie binnen de tandheelkunde die zich richt op het behandelen van het steunweefsel van de tanden, ook wel het parodontium genoemd. Dit omvat voornamelijk het tandvlees en de kaakbotstructuur die de tanden ondersteunt.

Een tandvleesontsteking, ook wel parodontitis genoemd, kan ontstaan wanneer bacteriën in de mondholte zich ophopen en zich hechten aan de tanden en het tandvlees. Als deze bacteriën niet worden verwijderd door regelmatig poetsen en flossen, kunnen ze zich vermenigvuldigen en leiden tot een ontsteking van het tandvlees. Als deze ontsteking niet wordt behandeld, kan dit uiteindelijk leiden tot verlies van tanden en botaantasting in de kaak.

Een parodontologie behandeling begint meestal met een grondige reiniging van de tanden en het tandvlees om eventuele tandplak en tandsteen te verwijderen. Vervolgens kan de tandarts een diepe reiniging uitvoeren, ook wel scaling en rootplaning genoemd, om de bacteriën te verwijderen die zich onder het tandvlees hebben opgehoopt. Als de infectie ernstig is, kan een antibioticakuur worden voorgeschreven. Patiënten krijgen ook advies over de juiste mondhygiëne om verdere infecties te voorkomen.

Tandartspraktijk Laugeman is een praktijk die zich heeft gespecialiseerd in parodontologie en biedt effectieve behandelingen aan voor tandvleesontstekingen. Door te focussen op mondhygiëne en preventie, kan de praktijk operaties voorkomen en ervoor zorgen dat verdere problemen worden voorkomen. Patiënten kunnen hier terecht voor een behandeling van tandvleesontstekingen en andere parodontale problemen.

Als u last heeft van symptomen van een tandvleesontsteking, zoals bloedingen van het tandvlees, slechte adem en/of loszittende tanden, is het verstandig om een afspraak te maken bij Tandartspraktijk Laugeman voor een parodontologie behandeling. Met de juiste zorg en behandeling kunt u uw gebit gezond houden en verdere complicaties voorkomen.

Contactgegevens

Openingstijden

Parodontologie

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

nl_NL