Prothese

U kunt bij ons terecht voor Prothese

Kunstgebit

Natuurlijk wil iedereen het liefst zijn eigen tanden houden, maar dit is niet altijd mogelijk. Een kunstgebit kan de ideale oplossing zijn wanneer iemand al zijn of haar tanden heeft getrokken. Een kunstgebit ziet er zo echt uit dat deze niet te onderscheiden is van een normaal gebit.

Bovendien beschikt u met een gebitsprothese als een kunstgebit weer over een volledig gebit, waarvan alle tanden een mooie witte kleur kunnen hebben. In Nederland zijn er bijna drie miljoen mensen die een volledige prothese dragen.

Kunstgebit vergoeding

Vanuit de basisverzekering worden de kosten voor het laten trekken van tanden niet vergoed. Wel worden de kosten van een kunstgebit één keer in de vijf jaar voor 75% vergoed. Wanneer deze opnieuw passend gemaakt moet worden of wanneer een reparatie aan het kunstgebit plaats moet vinden, worden deze kosten voor 100% vergoed. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden een kunstgebit volledig, terwijl andere verzekeringen geen extra dekking bieden. Houd hiermee rekening wanneer u een kunstgebit nodig heeft.

Voor meer informatie over de vergoeding van uw kunstgebit kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Prothese

Wanneer uw tanden moeten worden vervangen en dit niet mogelijk is aan de hand van een kroon of brug met of zonder implantaat, dan komt u wellicht in aanmerking voor een gebitsprothese. Het verschil met implantaten is dat een prothese wel uit de mond kan worden genomen, terwijl dit bij een brug of kronen op implantaat niet mogelijk is.

Bij ons kunt u een kunstgebit laten maken. Wij maken graag met u een afspraak zodat een van onze gespecialiseerde tandartsen kan kijken wat deze voor u kan betekenen.

Wat zijn de kosten van een gebitsprothese?

De prijs van een gebitsprothese binnen onze praktijk is niet zo even te noemen. Deze is namelijk afhankelijk van de grootte en het soort prothese. Wanneer een gebitsprothese uit slechts een aantal tanden bestaat zal deze minder duur zijn dan wanneer het volledige gebit moet worden vervangen. Wanneer u voor een frameprothese gaat zal deze duurder zijn dan een plaatsprothese. De kosten kunnen dus uiteenlopen.

Daarnaast speelt ook uw verzekering uiteraard een rol. De ene verzekering heeft weer andere regels omtrent gebitsprotheses dan de andere. U kunt daarom het beste even contact opnemen met uw verzekering wanneer u hier vragen over heeft.

Contactgegevens

Openingstijden

Prothese

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

nl_NL